Van Niel naar Amsterdam

18 september 2024 - Antwerpen, België

Beste vrienden volgers,

We noteren dinsdag, 18 september. Ik bekijk de klok en deze verteld me dat het de hoogste tijd is om richting station te vertrekken. 13:10u ik neem enigszins bedroefd afscheid van mijn halve trouwboek en begeef me naar het perron. Hier sta ik zo goed als alleen. Mijn trein is er pas om 13:20u dus nog even tijd om na te denken over het nakende avontuur. Doch van enig nadenken of concentratie is al enkele dagen geen sprake meer, het enige wat in mijn hoofd rond springt is “Waka Waka this time for Africa.”

Met dit deuntje in mijn hoofd stap ik de trein op, bestemming station Antwerpen-centraal.

Het is aldaar dat Ik heb afgesproken, met Catherine, Peter en Jurgen.

En nu hoor ik  jullie opmerkingen al, “en waar zijn die twee snuiters met hunne nive auto dan ?”

Awel, ze testen op dit moment hun nive auto uit op de snelweg naar Amsterdam. De bende zal dus pas volledig zijn in de vertrekhal van Schiphol.

Het uur en half op de trein gebruiken we om wat bij te babbelen, maar vooral ook om Peter wat moed in te spreken voor de komende vlucht. Peter heeft het blijkbaar niet zo voor vliegen…. Zijn motto is “vliegen is voor de vogels” 😅😅

Eindelijk aangekomen in Schiphol, alles verloopt vlot, enkel bij Peter, zijn bagage word wel heel grondig bekeken. Stilletjes denk ik dat Catherine er iets iets heeft ingestopt ….waarom juist laat ik over aan jullie verbeelding. We nemen plaats bij de Starbucks waar we genieten van een veel te dure koffie en een broodje kip zonder kip. Plots slaat de leuke babbel om in een stress moment, Peter is naarstig op zoek naar zijn portefeuille tussen de rommel in zijn rugzak….zijn o zo blozende kaakjes worden grauw en wit ….. oef gevonden. Ondertussen zijn de racepiloten aangekomen en vleien hen bij ons aan het mini tafeltje.

Dus eindelijk compleet we maken ons op voor de boarding.

Peter nog een pilletje voor de vliegangst en we kunnen vertrekken.

We nemen plaats in ons vliegerke en zetten ons klaar voor een vlucht van enkele uren.

Indien alles naar wens verloopt gaan we, mits een tussenstop en nog een binnenlandse vlucht omstreeks 9:00u morgenvroeg  voet zetten op Keniaanse bodem.

En zo beste volgers is dag 1 van het Kenia avontuur een feit.

Over de avond en nacht in het  vliegtuig zal ik morgen uitgebreid verslag brengen, nu crossed fingers voor een behouden vlucht en veilige landing.

Groet en tot morgen

De bende.

1. Roger Nauwelaerts:
    18 september 2024
    Veel plezier en een goede vlucht gewenst, hopelijk geen kippen en varkens op jullie binnenlandse vlucht 😂
  2. Luc Verhoeven:
    18 september 2024
    Veilige en rustige vlucht gewenst 👍
  3. Nancy Lettens:
    18 september 2024
    Veilige vlucht voor jullie allemaal. Geniet van de avonturen die jullie gaan beleven en we kijken uit naar de leuke verhalen. Groetjes
  4. Kristine:
    Genieten, en veilige vlucht🍀😉
  5. Danielle Struyf:
    18 september 2024
    goede vlucht en een goede start dan jullie avontuur 👍
  6. Alex en Linda:
    19 september 2024
    Veel plezier en spannende avonturen tegemoet zou ik zeggen. Wij bewaken het thuisfront. En gelijk gezegd geen zwarte mannekes meebrengen he.
    We hebben er hier al genoeg.
  7. Carl Vuylsteke:
    Geniet ervan
  8. Marjo:
    19 september 2024
    Hopelijk voor Peter niet te veel turbulentie.....